a Girona des de 1997

Bibliografia

El Ioga i la dona

Yoga para la mujer
Autor: Geeta S. Iyengar
Editorial: Kairós
Traducció: Alicia Sánchez Millet
ISBN: 9788472456358
Pàgines: 376
Mides: 24,50 x18,50

Geeta S. Iyengar és filla de B.K.S. Iyengar. Domina l'art del ioga des de la infantesa i ensenya a l’institut de Puna (Índia) des de fa més de quaranta anys. És, juntament amb el seu germà Prashant S. Iyengar, l’hereva d'aquest llinatge iòguic.
Tal com indica el títol d’aquest llibre, es tracta d’una obra especialment pensada per a la dona, malgrat que és una guia de ioga molt útil per a tots els practicants, independentment del seu sexe.
El propòsit d’aquest llibre és ajudar totes aquelles dones que es troben sota pressions físiques, emotives i mentals. L’autora sosté que la serenor i la salut poden assolir-se amb l’ajut del ioga. I és que el ioga, en primer lloc, és capaç de tranquil·litzar-nos, després despertar la ment i finalment preparar el camí cap al repòs espiritual.
Està desenvolupat a l’estil de Luz sobre el yoga intercalant fotografies i text, i fa interessants aportacions i comentaris sobre aquest art mil·lenari, tant des de la teoria com des de la pràctica, per posar algun exemple: ioga kurunta (el ioga amb cordes) o asanes i pranayama per a l’embaràs.


El libro del yoga y de la salud para la mujer
Autor: Linda Sparrowe - series de Patricia Walden
Editorial: Edaf
Traducció: Valentina García Plata
ISBN: 978-84-414-1444-0
Pàgines: 384
Mides: 21 x 28 cm.

Aquest llibre, il·lustrat amb fotografies en blanc i negre, aporta una visió general dels períodes principals que caracteritzen la vida de les dones. Joventut, menstruació, embaràs, menopausa..., així com algunes afeccions comunes. Dóna indicacions i consells naturals i proposa diverses sèries de ioga per a cada cas. Entenem que pot ser una bona guia per comprendre millor els cicles vitals de la dona i la pràctica adient a la seves necessitats.
Linda Sparrowe és editora de la revista Yoga Journal i directora de Herb Quarterly, ha escrit nombrosos articles sobre ioga i medicina natural relacionats amb la dona.
Patricia Walden és una reconeguda professora de ioga dels Estats Units i veterana deixebla de B.K.S. Iyengar.


Yoga, embarazo y nacimiento
Autor: Janet Balaskas
Editorial: Kairós
Traducció: Marta Rodríguez Mahou
ISBN: 9788472453586
Pàgines: 256
Mides: 24,50 x 18,50

La nostra experiència amb tantíssimes dones embarassades que han fet classes a Aditya ens fa recomanar aquest llibre, ja que dóna resposta a moltes de les preguntes que la practicant embarassada acostuma a fer-se, ja sigui avançada o novella en l’art del ioga.
Janet Balaskas és coneguda pels seus treballs com a educadora obstetra. És fundadora i directora de l’Active Brith Movement a Londres. I amb aquest llibre proporciona una bona eina orientadora per a un coneixement del propi cos, el procés de l’embaràs, el part i una pràctica de ioga adient, que acompanyada dels consells de la vostra professora o professor qualificat en el nostre mètode, serà de bon ajut per portar al món un nou ésser ple de llum.


Aditya amics del yoga. info@aditya.cat