a Girona des de 1997

QUÈ ÉS EL IOGA

El ioga és una ciència i un art, que prové de l'Índia i ha esdevingut internacional. Té com a finalitat ajudar-nos a desenvolupar el propi camí cap a l'autoconeixement i la transformació personal.

El ioga, mitjançant la integració del fer (cos), el pensar (ment) i el sentir (ànima), cerca un estat d'harmonia interior que, en primera instància, ens permet viure amb més plenitud i alhora ens facilita una acció externa més eficaç. Així mateix el seu objectiu profund és la recerca de l’ésser (esperit) i per tant l’aprofundiment en el si mateix.Practiquem estiraments, alineaments i torsions que ens donen vitalitat, flexibilitat, equilibri i to muscular. Aquesta practica ens aporta, no solament una sana consciència corporal, si no que també proporciona una major serenor, concentració, vitalitat i alegria.

El ioga treballa amb la totalitat de l’ésser, a nivell físic, vital, mental, anímic i espiritual.. Aquesta implicació integral ens permet penetrar profundament en nosaltres mateixos, experimentar una relaxació més profunda i un estat de consciència més ampli, serè i estable.

El ioga que practiquem i ensenyem es fonamenta en la metodologia de treball creada per B.K.S. Iyengar, que es denomina IOGA IYENGAR® i es caracteritza per la precisió, intensitat i dinamisme. Així com pels suports i autoajudes que el fan únic i accessible a tothom.

Per tal de poder anar aprofundint en la pràctica de les tècniques psicofísiques que caracteritzen el ioga, les asanes (postures de ioga) i el pranayama (ciència de la respiració), els cursos s'estructuren per nivells, del més inicial al més avançat. Cada persona trobarà el nivell més adient al moment en què es troba.1.2 Yoga chitta vritti nirodhah " Ioga es la eliminació de les fluctuacions de la ment".

Patanjali (Yogasutras)
Aditya amics del yoga. info@aditya.cat