a Girona des de 1997

Bibliografia

Llibres pràctics

Un curs preliminar
Autor: Geeta S. Iyengar
Editorial: Associació Espanyola de Yoga Iyengar (AEYI)
Traducció: Traducció: Magda Medir, Revisió lingüística: Muntsa Berdum, Revisió tècnica: Jordi Martí.
ISBN:
Pàgines: 130
Mides:

Aquest llibre presenta un programa de ioga adreçat als practicants novells. Els seus continguts els va concebre l’autora, en un principi, com una sèrie de classes demostracions anomenades Ioga en Acció el setembre de 1994 al RIMI de Pune, Índia. És una guia per als practicants que s’inicien en la pràctica personal a casa i és el complement ideal de les classes regulars al centre.

Val a dir que l’impuls per a la traducció d’aquest manual de l’anglès al català, va sorgir entre els practicants gironins d’Aditya, amics del ioga. Aquest primer impuls va venir de la màd’Íngrid Guardiola, Ricard Arolas, Glòria Lomas, Agnès Juventench i Isaac Rodríguez, als quals agraïm de tot cor el seu esforç i empenta. Així mateix, no volem deixar d’agrair el treball realitzat per tal de deixar enllestida l’actual versió revisada i editada amb el vistiplau de l’autora. Aquests treballs altruistes són una benedicció per al practicant i per al bé del ioga. Gràcies a tots i totes.
 
També disponible en castellà.


YOGA El método IYENGAR
Autor: Silva, Mira i Shyam Mehta
Editorial: Tutor
Traducció:
ISBN: 84-7902-503-4
Pàgines: 192
Mides: 21,6 x 27,6 cm

Aquest és ja un clàssic, escrit per la família Mehta, amb pròleg de B.K.S. Iyengar, de qui són deixebles. Publicat originàriament el 1990 per Dorling Kindersley (Londres).
És un llibre amb un format pràctic i didàctic amb grans fotografies que ofereix al practicant novell una excel·lent referència per recordar les pautes bàsiques que es donen a classe per a la realització de les asanes, els seus noms i algunes variants.
Possiblement encara és el millor llibre il·lustrat per iniciar-se en la pràctica del ioga IYENGAR®, i un bon complement d’Un curs preliminar de Geeta Iyengar.


Yoga Iyengar, manual de iniciación
Introducción a las posturasbásicas
Autor: B.K.S. Iyengar
Editorial: Tutor
Traducció:
ISBN: 978-84-7902-623-3
Pàgines: 160
Mides: 18,2 X 23,5 cm

Aquest manual és la traducció del primer capítol de l’original anglès Yoga The path to holistic health, una versió en paper del CD-ROM Yoga for you, ambdós publicats per DorlingKindersley (Anglaterra).

Es tracta d’un manual atractiu a tot color amb una introducció general al ioga amè i amb bones imatges, seguit d'una introducció a doble pàgina que presenta les postures bàsiques amb fotografies a 360 graus i les instruccions fonamentals per realitzar-les.


El yoga y la salud
Autor: Mira Mehta
Editorial: Tutor
Traducció:
ISBN: 84-7902-476-3
Pàgines: 240
Mides: 21 x 27,5 cm

En aquesta obra l'autora ens proposa una aproximació als principis bàsics de l’ayurveda (ciència mèdica tradicional índia) en relació amb la pràctica del ioga. Amb l'objectiu d’endinsar-se en la comprensió dels efectes benèfics que proporciona la pràctica del ioga sobre l'ésser humà. Es proposen algunes interessants seqüències pal·liatives. És un llibre interessant, però en cap cas imprescindible.


Aditya amics del yoga. info@aditya.cat